KELLER minimal windows®

Ekskluzivni arhitektonski stil otvorenog prostora i maksimalne količine
svjetlosti može se odlično ostvariti dizajnerskim kliznim sustavima

Moderna arhitektura transparentnog dizajna i otvorene gradnje postaje sve popularnija, dozvoljeno je povezivanje vanjskih i unutrašnjih prostora, dok su sobe povezane jedne s drugima kako bi imale široku primjenu. ‘Minimal windows’ koncept tvrtke Keller klizni je sustav univerzalno izoliranih aluminijskih profila gotovo neprimjetnog okvira na koje se stavljaju velike plohe stakla. Sustav nudi sve moguće inačice kliznih mehanizama, do sustava s četiri trake i kutova bez unutarnjih i vanjskih stupova, a dostupan je u dvije linije proizvoda. Osnovna verzija ima dvostruko izolirane staklene plohe, a klizna se krila mogu izraditi do visine od četiri metra i površine do 8,5 m2. Premium linija, minimal windows 4+, vrhunska je serija sustava s visokom izolacijom za uporabu u trostrukim nisko energetskim staklima. Dodatne četiri karakteristike ovog sustava (minimalna Uw vrijednost, maksimalna debljina stakla, maksimalna klizna površina i maksimalna težina kliznog krila), zbog kojih i nosi ime 4+, postavljaju nove standarde u svijetu dizajna kliznih sustava.

Estetika, kombinirana sa visokom kvalitetom, prenosi čisti minimalizam ostakljenih vanjskih ploha.

minimal windows®

KELLER Minimal Windows® je gotovo bezokvirni, izrazito lako pokretljiv sustav kliznih prozora (stijena), minimalne širine okvira u pogledu od samo 21mm. Sustav predviđa ostakljenje dvostrukim IZO staklima.

Keller Minimal Windows sustavi nude sve zamislive kombinacije kliznih polja, do sustava s tri vodilice i kutova bez fiksnih stupova. Klizna se krila mogu izraditi do visine od 3,5 metara i površine do 8,5 m2. Već prema individualnoj konfiguraciji sustava, mogu se ugraditi skriveni električni pogoni i sustavi zaključavanja kako bi se upravljanje učinilo još ugodnijim. Okviri (štokovi) se u potpunosti mogu utopiti u zid ili pod. Podni profil s integriranom dvostrukom vodilicom od nehrđajućeg čelika ima glatku površinu, otporan je na nečistoću, jednostavan za njegu i ne zahtijeva održavanje.

[table id=6 /]

Sadržaj zaštićen lozinkom

Ovaj sadržaj je zaštićen lozinkom koju možete dobiti upitom kroz kontakt formu.

minimal windows 4+®

Keller Minimal Windows 4+® je premium verzija izvedbe kliznih stijena minimalnih okvira sa trostrukim IZO staklima zbog svojih izuzetnih termičkih karakteristika savršen je izbor pri izgradnji pasivnih kuća. Odabirom kvalitetnih stakala moguće je postići Uw vrijednost ≥ 0.70 W/m2K.

Keller Minimal Windows sustavi nude sve zamislive kombinacije kliznih polja, do sustava s tri vodilice i kutova bez fiksnih stupova. Klizna se krila mogu izraditi do visine od 4,5 metara i površine do 12 m2. U objema linijama proizvoda, prema individualnoj konfiguraciji sustava, mogu se ugraditi skriveni električni pogoni i sustavi zaključavanja kako bi se upravljanje učinilo još ugodnijim. Okviri (štokovi) se u potpunosti mogu utopiti u zid ili pod. Podni profil s integriranom dvostrukom vodilicom od nehrđajućeg čelika ima glatku površinu, otporan je na nečistoću, jednostavan za njegu i ne zahtijeva održavanje.

[table id=6 /]

Sadržaj zaštićen lozinkom

Ovaj sadržaj je zaštićen lozinkom koju možete dobiti upitom kroz kontakt formu.

minimal windows highline®

Keller Minimal Windows Highline® je inovativni ostakljeni fasadni sustav premium kvalitete, visoke estetike i izuzetnih tehničkih karakteristika. Njena vitkost i bezokvirnost upotpunjuje minimalističku modernu arhitekturu. Staklena fasada između dvije etaže izvodi se od toplinski izoliranih, skrivenih aluminijski okvira i idealna je tamo gdje je potrebna minimalna frontalna širina okvira i maksimalna visina stakla. Plohe staklene fasade mogu se kombinirati s iznimno vitkim sustavima kliznih stijena kako bi pružili savršeno rješenje za stambene projekte i poslovne prostore.

Highline fasade dostupne su u verzijama za dvostruka ili trostruka IZO stakla. Stabilnost kliznog sustava ispitana je pod ekstremnim opterećenjem vjetra s nominalnim opterećenjem od 2.000 Pa (približno 200 km / h) i vršnom opterećenju od 3.000 Pa (približno 250 km / h s kratkim vjetrom) u skladu s EN12210 i klasifikaciju C4 / B5.

Keller Minimal Windows Highline isporučuje se u tri varijante dizajna:

Type 1 - Glass-To-Glass: staklene plohe u istoj ravnini, vertikalni strukturalni spoj (SG) šir. 10mm

Type 2 - Semi-SG: staklene plohe u istoj ravnini, vertikalni strukturalni spoj (SG) šir. 20mm izvana. Iznutra 22mm sistemski aluminijski statički vert. profil.

Type 3 - Cover-Cap-Look: staklene plohe u istoj ravnini sa 22mm ili 34mm vanjskim vert. pokrovnim alu. profilom (u više varijanti dizajna); statički alu. profil iznutra.

Type 1

[table id=8 /]

Type 2

[table id=9 /]

Type 3

[table id=10 /]

Sadržaj zaštićen lozinkom

Ovaj sadržaj je zaštićen lozinkom koju možete dobiti upitom kroz kontakt formu.

Pošaljite nam vaš projekt i zatražite ponudu


    Prilog (zip, pdf, dwg, jpg, png):

    Dragi posjetitelji, u slučaju da šaljete priloge veće od 5 MB, molimo Vas da nam ih pošaljete izravno na mail ili preko jumbo maila, Dropobox ili Google Drive poveznice. Vaš upit možete poslati i izravno na na mail: upiti@metalistaklo.hr. Sve fotografije u galerijama su označene referentnim brojem (naslovom) kako bismo Vam olakšali slanje upita.